Til hovedinnhold
Hjem > Referanser > Går for gull i Kobbervikdalen

Går for gull i Kobbervikdalen

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Tekst og foto: Canon marked.

Én fot foran og én bak
“Denne bedriften har én fot i fortiden og én i fremtiden. Og slik må det være når man har ambisjoner om å løse alle typer oppgaver innen skilt og folie”, sier Hans Martin Gulliksrud.

Det vet han det meste om, etter å ha drevet skiltmakerfirmaet Skilt design i Drammen i mer enn 30 år. Nå har bedriften plantet den fremste foten enda lenger inn i fremtiden, uten at det vil gå på bekostning av håndverkstradisjonene.

Rett på børstet aliminium
Det er grått og regntungt i Kobbervikdalen når vi sammen med Canon-rådgiver Jarle Mikkelsen besøker Hans Martin, datteren Anita og resten av staben hos Skilt design i næringsparken sør for Drammen. Inne er det imidlertid lyst og trivelig, med nye LED-lamper som lyser med dagslystemperatur over siste investering i produksjonshallen, en Canon Arizona 1380 XT. Den er i full sving med å trykke naturfotografier på plater av børstet aluminium, samtidig som det rett på andre siden av veggen freser i sveiseflammer. Ingen tvil om at Hans Martin har sine ord i behold; her er både tradisjonelle og hypermoderne arbeidsmetoder forent under samme tak.

Sølvklubben. Skilt design deltar aktivt i lokalsamfunnet, blant annet som medlem av Sølvklubben til Strømsgodset. Disse plakettene er printet på bambus, selvsagt på Arizona.

Fra fem operasjoner til to
Anita Thorbjørnsrød er prosjektleder og profileringsdesigner, og har vært involvert i de fleste av de rundt 50 skiltoppdragene som er håndtert på nyinvesteringen bare den siste måneden. Hun forteller at erfaringene er gode etter et halvår med nyeste Arizona-teknologi, og at stadig flere av bedriftens allsidige oppdragsmengde blir styrt via den nye flatbed-plotteren.

“Med denne teknologien er fem arbeidsoperasjoner nå redusert til to, det gir utslag i form av lavere produksjonskostnader og kortere leveringstider. Samtidig er det en investering som gir oss muligheter for å vokse, både innenfor nye og eksisterende markeder. Ikke minst gir det oss muligheter for å utføre flere oppdrag for de små skiltmakerne rundt omkring i landet, der vi kan håndtere produksjonene de ikke har utstyr til å utføre selv. Det kan være alt fra større metallskiltproduksjoner til LED-skilt, og gir god lønnsomhet både for skiltmakeren og for oss”, understreker hun.

Med denne teknologien er fem arbeidsoperasjoner nå redusert til to.

– Anita Thorbjørnsrød, prosjektleder og profileringsdesigner Skilt design.

Naturbilde fra Bergensbanen med Hallingskarvet i bakgrunnen, printet på plater av børstet aluminium. Anita Thorbjørnsrød og Hans Martin Gulliksrud i Skilt design får gode råd fra Canons kundeansvarlig Jarle Mikkelsen (t.h.) med på kjøpet.

Sterkt lokalengasjement
Helt siden starten i 1989 har skiltproduksjon vært en sentral del av produksjonen, og mange av fasadeskiltene i de mange næringsparkene som har grodd opp i Drammensregionen de siste årene, har sin opprinnelse her. De fleste kundene befinner seg i lokalmarkedet mellom Drammen og hovedstaden, det har blant annet sammenheng med bedriftens sterke engasjement i lokale idretts- og bedriftsnettverk.

“Vi samarbeider nært med fotballklubben Strømsgodset og Drammen håndballklubb, samt flere mindre lokale idrettslag og andre grupper, dette gir oss et stort kontaktnett og betaler seg i form av nye oppdrag og opplevelsen av å bidra i lokalsamfunnet, forteller mannen som for en mannsalder siden var med å starte bedriften”, sier Hans Martin Gulliksrud.

Er mye forandret?

“Det er det selvsagt, men samtidig er dette fremdeles en bransje med tunge løft, montasje og en rekke manuelle operasjoner. Så det er ingen overdrivelse å si at vi har ett bein i fortida og ett i framtida”, oppsummerer Hans Martin.

Ingenting overlates til tilfeldighetene når produksjonsmedarbeider Tobias Lunde Eriksen har ansvaret for produksjonen på Arizona.

Valgte Canon for første gang
Tilbake til Arizona, vi er tross alt på Canon-besøk. Hvorfor valgte dere Canon-teknologi denne gangen? Spørsmålet går til den yngste av de to generasjonene i den familieeide bedriften.

“Det var flere aktuelle leverandører inne i bildet, men vi så ganske raskt at Canon Arizona ville gi oss både kvaliteten og produktiviteten vi ønsket, i tillegg til at Canon har dyktige rådgivere og et velfungerende serviceapparat. Jarle arrangerte et besøk hos en produksjonsbedrift med flere Arizona-løsninger, og der fikk vi en klarere forståelse av de mange mulighetene denne maskinplattformen gir. Vi har fremdeles ledig kapasitet på investeringen, og ser frem til å ta i bruk rull-til-rull-løsningen. Den tekniske delen av dette er allerede på plass, og vil gi oss muligheter for å printe på PVC, folie og andre materialer, også uten at maskinen har tilsyn. Men allerede nå ser vi at det var en riktig beslutning”, avslutter Anita.

Og siden senior ikke har noen innvendinger, tar vi sjansen på at det stemmer!

Beholder en fot i det tradisjonelle. Punktsveising utføres daglig, når metallskilt og rammer skal monteres sammen.

Fakta om Skilt design
Produksjonsbedrift innenfor alle typer skilt og foliering, etablert i 1989. Bedriften er familieeid og har både verksted og produksjonshall i Kobbervikdalen sør for Drammen, med 11 medarbeidere. Utfører alle typer oppdrag knyttet til skilt, dekor og foliering. Sterkt engasjement i lokalmiljøet gjennom samarbeid med idrettslag og andre organisasjoner. Produksjonsløsninger basert på blant annet CNC/fresemaskin, latexplotter og nå sist; Canon Arizona 1380 XT flatbedløsning.

Stålskilt med bakgrunnsbelysning, produsert for Telenor av Skilt design.

Fasadeprofilering for Kjellstad næringspark, prosjektleveranse fra Skilt design.