Ny imagePRESS-serie lansert nå

Cutting Edge

Canons årlige kundearrangement i nederlandske Venlo har etablert seg som et profesjonelt arrangement med verdiskapning, teknologimuligheter og nye forretningsområder som sentrale temaer. Med navnet Cutting Edge var det naturlig å tenke seg at de største overraskelsene i år ville komme innenfor arktrykk (cut sheet), og det var nettopp det som skjedde. Den nye serien imagePRESS C910 ble vist frem for første gang, med ”Light Production” teknologi som vil treffe perfekt for det norske markedet.

Opptil 90 sider i minuttet

Den nye serien bygger selvsagt videre på Canons anerkjente imagePRESS-teknologi, veletablert i det norske markedet som en soleklar markedsleder innenfor digitaltrykk. Canon imagePRESS C910 består av tre tonerbaserte modeller, C910, C810 og C710, med henholdsvis 90, 80 og 70 sider i minuttet som produksjonshastighet. Typiske månedsvolumer er inntil 500.000 trykksider, noe som bør treffe godt for norske selskaper, enten det gjelder grafiske aktører, hustrykkerier eller selskaper med stor grafisk egenproduksjon. Serien erstatter imagePRESS C850-serien, og i tillegg til forbedring i hastighet, mediemuligheter og brukervennlighet, kan den trykke bannere helt opptil 130 cm og det åpnes også for mange nye ferdiggjøringsalternativer. Muligheten for høykapasitets stacker for bannere samt inline liminnbinder vil være interessant for mange.

Canons arrangement i nederlandske Venlo er et årlig høydepunkt.

Perfekt for det norske markedet

Bjørn Frantsen var i Canons team som deltok sammen med den norske gruppen, som fikk være med på lanseringen av den nye imagePRESS-serien. Bjørn Frantsen tror C910-serien vil passe perfekt for det norske markedet.

– Kompakt og brukervennlig teknologi med stor kapasitet og driftssikkerhet, det er gode nyheter for norske kunder med høye krav til fleksibilitet og oppetid. Tilbakemeldingene fra de norske kundene som var med oss hit til Venlo bekrefter dette, samtidig som vi også opplevde stor interesse for andre løsninger, som flaggskipet imagePRESS C10000 og storformatløsningene Océ Arizona og Colorado. Bredden av løsninger gjør at vi kan tilby noe til alle som ønsker vekst og effektivitet i produksjonen, det inkluderer også støtte for ulike RIP-kontrollere og nye versjoner av vår arbeidsflytprogramvare, sier han.

Innovasjon på en rekke områder

Selv om den kompakte imagePRESS C910-serien betegnes som ”Light Production”, finner vi spesifikasjoner og funksjonalitet på et imponerende høyt nivå. Serien trykker med høy kvalitet på et bredt spekter av medier helt opp til 350 g/mpapir, inkludert medier med tekstur. Den grafiske kvaliteten og bildegjengivelsen er på toppnivå, med 190 lpi raster og 2400 dpi oppløsning. På ferdiggjøringssiden imponerer serien med en rekke ferdiggjøringsløsninger, blant annet to alternative enheter for hefteproduksjon, en superkompakt etterbehandler for miljøer med liten plass, samt et meget interessant pro-adapter for direkte tilkobling til ulike tredjepartsløsninger innenfor ferdiggjøring. Dette ble vist med løsninger fra blant annet Booklet maker fra SDD.